torsdag 23 september 2010

Kökslampa, äntligen

Hela förra vintern levde vi i mörker i köket. Eller, inte i kompakt mörker - vi hade ju spottarna under överskåpen, fläktbelysningen och så körde vi med levande ljus jämt och ständigt. Lite jobbigt att läsa morgontidningen var det ändå. Ljuset ville liksom inte räcka till det. Men vi hittade inget vettigt att hänga i taket, för att få lite ljus i tillvaron.

Men nu! Nu har vi hängt dit en lampa i ren desperation. En sådan där vit glasboll som vi nog inte riktigt vet hur gammal den är, mer än att den är gammal. Lampan är ett fynd från ett rivningshus, den är funnen för tjugo år sedan - och redan då tyckte alltså någon att den var redo för tippen. Så blev det inte. Den räddades och har sedan dess hängt på ett otroligt opraktiskt ställe på vår övervåning; ett sånt där ställe där man jämt slog skallen i bollen och att den har överlevt våra samlade träskalleattacker är ett rent under.

Tänk att man kan behöva leta så himla länge efter något som hela tiden har funnits inom räckhåll! Den duger fint i köket. Det blev ljust. ;-)

4 kommentarer:

 1. Så snyggt det blev. Den är ju perfekt som kökslampa.

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns som ett provisorium som kommer att få leva kvar... ;-)

  SvaraRadera
 3. Ursnyggt! Och mysigt :) Jag har alltid väldigt svårt för att bestämma mig för kökslampa så jag brukar byta fram och tillbaka mellan de vi har hemma. ;)

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 4. Så kan man också göra, om man är lite velig av sig... ;-)

  SvaraRadera